Ett läckande avlopp

Hej igen på er. Här i vårt hyreshus i Göteborg hade vi för ett tag sedan en vattenläcka som var ganska så stor. Det var ett avlopp för dagvatten som läckte men det tog tid att hitta felet. Gräsmattan var som en swimmingpool och bostadsbolaget fick ringa en firma som kom med någon ultraljudsundersökning och gick över gräsmattan i flera timmar innan de med hjälp av detta ultraljud hittade var felet var. Det rör som läckte tillhörde dagvattenavloppet och det var ju tur att vi fick tag i en firma snabbt. Det hade kunnat skapa mycket stora skador om vattnet hade fortsatt att tränga in i huset. Allt är ordnat nu iaf och röret har lagats.

Men vad är då dagvatten, det visste inte jag men när det här hände forskade jag lite i ämnet för det var någonting som jag kände att jag ville veta mera om. Jo, med dagvatten avses alltså vatten som rinner från tak, gräsmattor, garageuppfarter etc. under dagtid när vi har regn eller snösmältning. Så klart kan dagvatten lätt bli till mycket stora mängder av vatten som rinner ut i avloppet. Men när avloppet är sönder eller om det har blivit stopp i det då hamnar vattnet där det inte ska vara och jag tror ni fattar resten.

Det är bra att det finns firmor som är experter inom det här området för man behöver verkligen deras hjälp när sådant här händer. Det här företaget erbjuder alltså sina tjänster i Göteborg men även i omnejderna och jag fick se hur bra personalen jobbade. Det här företaget kan jag varmt rekommendera och även om ni inte själva behöver deras hjälp så kanske ni känner någon som skulle behöva vända sig till dem, så dela gärna detta inlägg med så många som möjligt, tack på förhand!