Hur du renoverar på bästa sätt

Det finns några grundläggande saker som man alltid bör tänka på när man renoverar. Om du är osäker på hur du ska göra är det viktigt att ta hjälp av en byggfirma.

– Man bör ha en bra plan. Det är viktigt att veta exakt vad man vill åstadkomma innan man börjar. Detta gör det lättare att hålla sig inom budgeten och förhindrar oväntade kostnader eller problem.

– Ha realistiska förväntningar. Ingen renovering är perfekt- saker går ofta snett. Man bör vara beredd på detta och inte bli för besviken när detta sker.

– Gör research. Innan du börjar renovera är det viktigt att göra lite research. Se till att du vet vilka material och tekniker som fungerar bäst för just ditt projekt. Detta kommer att underlätta processen och hjälpa dig undvika onödiga problem.

– Välj en bra tid på året. Många renoveringar tar längre tid än man först tänkt sig. Man bör därför planera sitt projekt noga och välja en bra tid på året att genomföra det, så att det inte stör för mycket i vardagen.

– Kom ihåg ventilationen. När man renoverar innebär det ofta att man stökar till luften i rummet. Detta kan vara problematiskt för personer med astma eller allergier. Man bör därför planera in ventilation i renoveringsprojektet för att undvika eventuella besvär.

– Spara pengar. Om man har en bra budget är det inte nödvändigt att spara på allt. Det är dock viktigt att tänka på vilka saker som är mest viktiga och prioritera dem. Detta kommer att hjälpa dig att hålla kostnaderna nere samtidigt som du får det du vill ha. Välj en byggfirma som är bra.

– När man renoverar är det viktigt att alltid ha koll på läget. Lämna aldrig verktyg och material obevakat då tillfället gör tjuven!

Med vänlig hälsning

Karl-Erik i Bromma